Patelnie ze stali węglowej de Buyer
( ilość produktów: 95 )Stal węglowa – sekret perfekcyjnego smażenia
Patelnie ze stali węglowej de Buyer to wybór profesjonalistów i pasjonatów gotowania. Dzięki swojej naturalnej powłoce, która tworzy się podczas użytkowania, są wyjątkowo trwałe i niezawodne.
Zalety patelni ze stali węglowej:
-
Naturalna nieprzywierająca powierzchnia – po właściwym wypaleniu tworzy się warstwa ochronna (tzw. patyna), która z czasem poprawia swoje właściwości.
-
Doskonałe przewodnictwo cieplne – równomierne rozprowadzanie ciepła pozwala na perfekcyjne smażenie.
-
Ekologiczne i bezpieczne – brak chemicznych powłok, pełna biodegradowalność.
-
Wyjątkowa trwałość – odpowiednio konserwowana patelnia może służyć przez całe życie.
Jak smażyć na patelni ze stali węglowej de Buyer?
-
Wypal patelnię przed pierwszym użyciem – podgrzej ją z cienką warstwą oleju i pozostaw do lekkiego dymienia, a następnie ostudź i wytrzyj.
-
Zawsze rozgrzewaj patelnię przed smażeniem – unikniesz przywierania potraw.
-
Używaj odpowiednich tłuszczów – najlepiej olejów o wysokiej temperaturze dymienia, np.kokosowego, smalcu lub masła klarowanego.
-
Nie myj patelni detergentem – po użyciu wystarczy przetrzeć ją papierowym ręcznikiem i naoliwić cienką warstwą oleju.
-
Unikaj długiego kontaktu z wodą – stal węglowa może rdzewieć, dlatego po umyciu osusz ją od razu i natłuść.
- 1
- 2

de Buyer - Patelnia Choc Resto Induction do naleśników

de Buyer - Patelnia Choc Resto Induction do naleśników 30 cm

de Buyer - Patelnia głęboka z dwoma uchwytami Choc 32 cm

de Buyer - Patelnia głęboka z dwoma uchwytami Choc 36 cm

de Buyer - Patelnia głęboka nonstick Twisty Extreme 20 cm

de Buyer - Patelnia głęboka z dwoma uchwytami Choc 20 cm

de Buyer - MINERAL B BOIS Patelnia do naleśników 24 cm
- 1
- 2